Gyakran Ismételt Kérdések


"Bárki kapcsolódhat a számítógépemhez?"

Természetesen nem! A távrendszergazda sem a számítógépéhez kapcsolódik először, hanem egy biztonsági procedúra futtatásával bejelentkezik az ön hálózatába. Ez állhat akár egy gépből is. Ha ez megtörtént, akkor tud bejelentkezni az Ön engedélyével PC-jére.

"Mindenki láthatja az adataimat!?"

Nem, az Ön adatai nem lesznek láthatóak mások számára. A kommunikáció, az Ön számítógépe és a távrendszergazda között, a legerősebb titkosítással ellátott csatornán történik. Emellett a távrendszergazdát is, mint minden kritikus adathoz esetlegesen hozzáférő felet, kötelez a szerződés titoktartási záradéka.

"Mi van, ha tönkre megy a merevlemez? Azt is meg tudják csinálni távolról?"

Kritikus alkatrészek meghibásodása esetén, - mint pl. a merevlemez - a helyszínen, sürgősségi kiszállás formájában állunk rendelkezésre. A merevlemez állapotát, rendszerfelügyeleti szolgáltatásunk keretében folyamatosan figyelemmel kísérjük. Így, az esetek többségében elkerülhető az ilyenkor szinte biztosan bekövetkező adatvesztés és még a romló kondíciójú háttértárról átmenthetjük adatait.

"És ha megszakad az internet kapcsolat?"

Felvesszük a kapcsolatot internet szolgáltatójával. Behatároljuk a hiba lehetséges okát és annak megoldási lehetőségeit. Amennyiben a hiba egyszerű, távirányítással is megoldható, úgy ezt választjuk. Ha nem, akkor a helyszínen sürgősségi kiszállás keretében orvosoljuk a problémát.